luni, 26 ianuarie 2015

Ulei esential de Lamaie. proprietati magice. indicatii si moduri de utilizare.


 
 
 
Uleiul esențial de lămâie are o aromă de lămâie intensă, proaspătă, purificatoare, care înviorează și ridică dispoziția. Se compune în proporție de 68% din „d-limonene”, o substanță cu efect puternic antioxidant. În apă este minunat de înviorător și poate acționa pozitiv asupra pielii. Poate alunga și dăunătorii plantelor.

Face parte din familia Rutaceae (lămâia)

Plantă originară din California, Italia.

Metodă de extracţie: presare la rece din coajă. Pentru a produce 1 kg de ulei, este nevoie de 3000 de lămâi.

Ajută: căile respiratorii, vasele de sânge, pielea, căile urinare, sistemul imunitar, concentrarea, sistemul circulator, digestia, leucocitele.

 

Influențe: 

Limpezește mintea și gândurile, datorită parfumului său revigorant, care emană căldură și insuflă optimism. Cercetători universitari din Japonia au descoperit că vaporizarea anumitor miresme/arome la birou îmbunătăţesc puterea de concentrare și limpezimea în gândire. Parfumul de lămâie vaporizat într-un asemenea mediu a dus la o scădere cu 54% a erorilor făcute, iasomia - cu 33% mai puţine greșeli, lavanda - 20% mai puţine greșeli. Vaporizarea unor arome pe durata unor teste a dus la creșterea cu 50% a rezultatelor obţinute. În urma unui studiu din 1995, efectuat de Universitatea Mie, s-a descoperit că aromele de citrice întăresc imunitatea, determină o stare de relaxare și reduc depresia.Deschide chakra inimii si a gatului. Reda bucuria si speranta, limpezeste mintea.

Proprietăți, indicații și mod de aplicare: 

Proprietati: uleiul esential de lamaie este o sursa de vitamine si minerale mai mare ca orice alt aliment, are capacitatea de a curata toxinele din orice parte a corpului. Asta include parul, scalpul, sistemul digestiv, rinichii, etc. Are efect antitumoral, antifungic, antibacterian, antiviral, astringent, anti-inflamator, imunostimulant, diuretic, digestiv, expectorant, calmant.

Indicatii:probleme ale parului, acnee, seboree, probleme ale pielii, boli infectioase,  tulburari de memorie, guta, pentru detoxifierea ficatului si a rinichilor, infectii ale tractului urinar, paraziti, varice, anxietate, insomnie. 

Aplicare: se dilueaza 1 picatura ulei esential cu 1 picatura ulei vegetal

1.   se aplică 2-4 picături local

2.   în punctele chakra/Vita Flex

3.   inhalare directă

4.   difuzare

5.   o picatura pe o lingurita de miere, ca supliment alimentar

6.   util pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor si a obiectelor casnice.

7.   ca parfum de haine

8.    pentru a tine insectele la distanta

Atenționări: A se evita aplicarea pe pielea care va fi expusă la soare sau raze UV în următoarele 12 ore.

Istoric: 

Studii de cercetare efectuate de dr. Jean Valnet au demonstrat că uleiul de lămâie volatizat poate ucide bacteriile de meningococcus în 15 minute, bacilii de febră tifoidă, într-o oră, Staphylococcus aureus, în două ore, iar bacteriile Pneumococcus, în trei ore. Chiar și o soluţie de 0.2%) de ulei de lămâie poate ucide bacteriile de difterie în 20 minute și poate inactiva bacteriile de tuberculoză. Uleiul de lămâie se folosește foarte mult în îngrijirea pielii, pentru a curăţa pielea și a combate acnea. Prin studiile efectuate de Komori et al., 1995, lămâia s-a dovedit a fi un bun antidepresiv. 

Ingrediente: 

  • Limonen (59-73%)
  • Gamma-terpinen (6-12%)
  • Alfa-pinen (1,5-3%)
  • Sabinen (1,5-3%)

ORAC:660 μTE/100g

Ulei esențial de lămâie (Citrus limon) Young Living Therapeutic Grade™.
 
 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu