luni, 26 ianuarie 2015

Ulei esential Menta Piperata. Proprietati magice! indicatii si moduri de utilizare.


 
 
 
 
Peppermint Essential Oil are o aromă proaspătă, purificatoare, de mentă. Ca una dintre cele mai vechi și mai larg recunoscute ierburi, cu acțiune de calmare asupra sistemului digestiv, contribuie la buna funcționare a digestiei. Medicul Jean Valnet a studiat efectul mentei asupra ficatului și căilor respiratorii. Alte cercetări științifice descriu importanța pe care o are menta prin inhalare în ameliorarea simțului gustului și al mirosului. Dr. William N. Dember de la Universitatea Cincinnati a studiat felul în care menta poate duce la creșterea capacității de concentrare și randamentul de gândire. Medicul Alan Hirsch a dovedit efectul direct al mentei asupra centrului sațietății din creier (care declanșează senzația de sațietate după masă).

Face parte din familia Lamiaceae sau Labiatae (menta)

Plantă originară din America de Nord, zona mediteraneană, Marea Britanie.

Ajută: căile respiratorii, pielea, ficatul, musculatura , oasele, nervii, digestia.

Parfumul său are efect purificator și stimulant asupra conștientului uman. Dr. William N. Dember de la Universitatea din Cincinnati a descoperit că inhalarea uleiului de mentă crește cu 28% puterea de concentrare. Dr. Alan Hirsch a studiat menta și a descoperit că are puterea de a stimula centrul sațietății situat la nivelul creierului (nucleul ventromedial al hipotalamusului) în scopul de a „tăia” pofta de mâncare. Atunci când este inhalat, îmbunătățește / restabilește simțul gustativ prin stimularea nervului trigeminal. Cercetători de la Universitatea Kiel au descoperit că menta blochează durerile de cap, în cadrul unii studiu. Parfumul este proaspăt şi răcoritor. Purifică și mărește armonizarea cu sufletul, crește capacitatea intuitivă. Se reduc fricile legate de mișcare(călărit, schi, zbor). Elimină teama de necunoscut, calmează și răcorește mintea. Ajută cand avem o rezistență în a învata ceva nou sau când trebuie să ne schimbăm direcția în viață. Influențează chakra bazală, sacrală, a plexului solar și a gâtului. Îi corespunde culoarea verde și violet.

Proprietăți, indicații și mod de aplicare: 

Proprietăți: anti-inflamator, antitumoral, antiparazitic, antibacterian, antiviral, antifungic, stimulant al vezicii biliare, stimulant digestiv, calmează durerea, reduce apetitul, dizolvă pietrele la fiere, afrodiziac, creşte concentrarea şi capacitatea de atenţie.

Indicații: reumatism, artrită, infecții ale căilor respiratorii (pneumonie, tuberculoză, astm, etc.), obezitate, infecții virale (Herpes simplex, herpes zoster, herpes bucal, HPV, etc.), infecții fungice/Candida, probleme digestive, flatulenţă, dureri de cap, sinuzită, greață, probleme dermatologice (piele care te „mănâncă”, varice, eczeme, psoriazis, dermatite, râie), scolioză/lumbago/dureri de spate.

Aplicare: se diluează 1 parte ulei esential cu 1 parte ulei vegetal

1.     se aplică 2-4 picături local

2.     punctele reflexogene, pe chakre

3.     inhalare directă

4.     difuzare

     se ia ca supliment alimentar
 
 
 


6.     pentru a mări puterea de concentrare, atenţia, capacitatea de reacţie și memoria, puneți 1-2 picături pe limbă.

7.     inhalați de 5-10 ori pe zi, pentru a „ține în frâu” pofta de mâncare.

8.     se poate pune o picătura şi pe o linguriţă de miere.

9.     adăugat în mâncare ca supliment nutritiv, în lapte de soia, de orez, de ovăz (se diluează o picătură de ulei esențial de mentă în aproximativ 120 ml lichid).

Atenționări: A se evita contactul cu ochii, membranele mucoase, pielea sensibilă sau arsurile ori rănile recente. 

Istoric: 

Renumit ca fiind unul din elementele din compoziția „Oțetului de la Marsilia” sau „Oțetul celor 4 hoți”, folosit de jefuitorii de morminte pentru a se proteja în timpul ciumei din secolul al XV-lea. Un stimulant digestiv foarte apreciat, dr. Jean Valnet folosea menta în tratarea afecțiunilor hepatice și a celor respiratorii.

Menta a fost folosită în civilizaţiile antice ca parfum, pentru a alina durerile de cap şi deranjamentele stomacale. Este un ulei ce merită să îl ai cu tine permanent, alături de lavandă.

Ingrediente: 

  • Menthol (34-44%)
  • Menthone (12-20%)
  • Menthofurane (4-9%)
  • 1.8 Cineol (Eucalyptol) (2-5%)
  • Pulegone (2-5%)
  • Acetat de menthyl (4-10%)

ORAC: 37,300 µTE/100g

Ulei esențial de mentă (Mentha piperita) Young Living Therapeutic Grade™.



 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu