sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Cristale - Om - Univers

 


Se poate spune despre cristale ca reprezinta ADN-ul Terrei, amprenta chimica a evolutiei, depozite care contin datele transformarilor planetei de-a lungul erelor geologice. S-ar putea spune ca însasi istoria planetei este continuta în acestea. Anumite cristale s-au nascut la presiuni enorme, altele au aparut în cavitati subterane de mare adâncime (geode), unele s-au dezvoltat în straturi succesive, iar altele s-au format picatura cu picatura. Indiferent de felul în care s-au format, prin structura lor cristalina, ele pot absorbi, conserva, concentra si emite energie, mai ales în spectrul frecventelor electromagnetice.

Ce sunt cristalele din punct de vedere fizic si ezoteric ?
 
      Asemenea oricarui aspect al materiei, cristalele sunt compuse din particule foarte mici: atomii. Aceste elemente care compun planul fizic sunt compuse la rândul lor din particule si mai mici: protonii si electronii. Daca examinam foarte atent aceste unitati fundamentale, descoperim ca ele nu sunt materie, ci vibratii subtile, fiecare dintre ele fiind racordata la energia macrocosmica. Întreaga lume fizica a fost creata datorita diferitelor variatiuni si combinari între atomi; modul în care atomii se unesc cu alti atomi determina tipul moleculelor care se vor forma si substantele ce vor rezulta. În cazul formarii structurilor cristaline (de exemplu cuartul transparent) atomii se aranjeaza într-o perfecta armonie si unitate—de parca si-ar fi dat mâinile si s-ar fi aranjat de la sine într-un puzzle. Aceasta integritate se manifesta si la nivel molecular în masura în care toate moleculele vibreaza pe aceeasi frecventa. Aceasta microstructura sau retea determina proprietatile fizice ale cristalului: forma exterioara, duritatea, dispunerea planurilor, tipul de fracturare, greutatea specifica si proprietatile sale optice.

Lumea cristalelor e compusa din sapte familii. Fiecare familie are propria sa structura geometrica, similaritate moleculara si „descendenta" de cristale formate pe baza retelei geometrice comune. Cristalele individuale prezinta aceeasi structura pe care o regasim la nivel molecular sau în desenul geometric cosmic. Fiecare sistem cristalin are propria axa imaginara de rotatie si propriul unghi de intersectie cu axa. Lungimile axelor si unghiurile dintre ele definesc forma cristalului. Cele sapte specii întâlnite în lumea cristalelor sunt: sistemul izometric (cubic, precum fluoritul), tetragonal (cu patru fete, asemenea vulfenitului), hexagonal (cu sase fete, smaraldul), trigonal (cu trei fete, turmalinul), ortorombic (cu forma rombica, topazul), monoclinic (cu o singura înclinatie, azuritul) si triclinic (cu trei înclinatii, turcoazul).

Aceste sapte categorii cristaline primare sunt prototipuri natural la nivelul întregului Univers, care se manifesta în planul terestru prin intermediul lumii cristalelor. Modul ordonat în care atomii se aranjeaza în cadrul unei structuri cristaline oarecare este factorul care face ca aceste forme materiale sa fie întregi si complete în ele însele. Fiecare unitate individuala de energie se racordeaza la energia macrocosmica si se uneste apoi armonios cu atomii vecini de acelasi fel pentru a crea o forma de materie deosebit de pura. Aceasta manifestare fizica de unitate vibreaza la unison cu armonia cosmica care a creat-o. Pe parcursul acestui proces pot fi vazute forme perfecte, culori stralucitoare si irizatii puternice de lumina. Prin intermediul portiunii de la vârf, cristalul pune în legatura si racordeaza fiecare molecula, atom, proton, neutron si electron la sursa universala de energie infinita. Cristalele au capacitatea de a primi, contine, proiecta, emana, reflecta si refracta lumina, cea mai înalta forma de energie cunoscuta în universul fizic. Când cristalele, asemenea oricarui lucru ce apartine lumii materiale, sunt cercetate în profunzimea structurii lor, devine evident faptul ca toate manifestarile fizice reprezinta vibratiile în diverse game de frecventa ale uneia si aceleiasi esente primare. Când mintea umana îsi largeste orizontul, înglobând astfel realitatea, limitarile mintii sunt depasite si portile în spatele carora se ascund dimensiunile superioare ale existentei se deschid larg. Cristalele ne pot ajuta în acest proces de trezire", aratându-ne si învatându-ne cum sa ne racordam la aceasta esenta care creeaza si contine Universul ca întreg.

Efectele pietrelor/cristalelor asupra noastra:

NE PROTEJEAZA

ABSORB, FILTREAZA, LIMITEAZA, DIMINUEAZA, BLOCHEAZA - energii si influente negative: teama, stress, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boala, SCOT IN EVIDENTA, TRANSFORMA, CONSTRUIESC, CONSOLIDEAZA - energii pozitive, manifestari benefice, trasaturi pozitive
PURIFICA, ARMONIZEAZA, ENERGIZEAZA, UNIFICA, AMPLIFICA, INDUC- aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm CUM NE INFLUENTEAZA CRISTALELE?
Cristalul intervine asupra noastra prin cele 7 forte pe care le contine: 1.UNIVERS- Puterea cristalului este strans legata de energia Soarelui, a Lunii si a Pamantului . Cristalul este un element al acestei planete, deci este in directa conexiune cu universul, devenind astfel puntea de legatura intre om si cosmos.
2.STRUCTURA -Puterea cristalului provine din structura sa interioara.
3.CULOARE- Puterea cristalului isi trage energia din vibratia culorii pe care o are. Fiecare culoare are o anumita energie.
4.ELEMENT CHIMIC- Puterea cristalului depinde de elementul chimic preponderent (Siliciu, Oxigen, Carbon etc).
5.PRELUCRARE-Puterea cristalului depinde de modul in care a fost prelucrat. Forma naturala - slefuita de la natura - contine si cea mai mare energie.
6.TIMP SI LOC-Puterea cristalului creste daca este legat de locuri cu o incarcatura energetica sau spirituala deosebita (Egipt, China, Stonehnge, Varful Omu, muntele Ceahlau, muntele Athos, biserici si manastiri) sau de momente in timp cu un simbolism special (Anul Nou, aniversare, botez, nunta, Luna Plina, Luna Noua, echinoctiu, solstitiu, eclipsa etc)
7.SCOP-Puterea cristalului depinde mult si de felul in care a fost ales, purificat, activat si folosit, punand de acord puterea metafizica a cristalului cu dorintele umane.
Pietrele, cristalele, mineralele pot fi folosite pentru efectele lor curative, protectoare, energizante, magice, dar inainte de a le simti efectul asupra dv., cristalele trebuie purificate. Pietrele au rol protector, energizant, curativ, altele au rolul de a va ajuta in atingerea unor scopuri personale: bani, dragoste, relatii, cariera, afaceri, succes etc. Purtati pietrele alese la dv. permanent, pe lantisor sau intr-o punguta agatata la gat, si va vor incarca de energie pozitiva sau va echilibra nivelul energiilor in organismul dv.
Un cuart de dimensiuni mari, purificat corespunzator, purtat in permanenta la gat, intr-un saculet din material textil natural, sau un cristal care sa protejeze casa, asezat intr-un loc de cinste, unde sa nu aiba acces mainile straine, ii pot incarca cu energie pozitiva pe proprietarii acestuia. Cristalele inmagazineaza in ele nu numai energii nebanuite, atat pozitive cat si negative, cat si o intreaga istorie minerala, menita acum sa ofere omului care isi pune increderea in puterile sale acea farama de eternitate pe care mineralele o ascund in ele.
Superstitiile, mitologia si literatura au fost intotdeauna legate de prezenta cristalelor inca din cele mai vechi timpuri. Nu putine sunt miturile in care inelele misterioase aveau puteri magice. Chiar si magicul glob de cristal al prezicatoarelor este tot o mitificare a puterilor nemarginite ale cristalelor. In mitologia persana, se spunea ca lumea sta pe un gigant safir, caruia i se datoreaza culoarea albastra a cerului. Smaraldele erau candva considerate serpi orbi si li se atribuiau proprietati medicale. Rubinele erau simbol al puterii si al dragostei in Evul Mediu, de aceea adeseori domnitele medievale prezentau cavalerilor lor trofee din pietre pretioase. Multe pietre pretioase au primit insa atribute malefice, asa cum a fost diamantul care se spune ca poate aduce nenorociri celui care il poarta.
Unele pietre au fost atribuite fiecarei luni sau fiecarui semn zodiacal. Obiceiul de atribuire a unei pietre pretioase fiecarei luni a anului provine din secolul I, descris de cele 12 pietre de pe pieptarul lui Aaron, Marele Preot din Israel. In Exodul 28, 15-30 scrie: "In el [pieptar] sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre. In randul intai: un sardonix, un topaz si un smarald, in al doilea rand: un rubin, un safir si un diamant, in al treilea rand: un opal, un agat, un ametist, in al patrulea rand: un crisolit, un onix si un jasp. Clasificarea pietrelor pretioase si semi- pretioase :
PIETRE PRETIOASE sunt doar urmatoarele: DIAMANT, RUBIN, SAFIR, CRISOBERIL, ALEXANDRIT, TOPAZ, SMALARD, ACVAMARIN
PIETRE SEMI-PRETIOASE (GEME): GRANATE, AGATE, JASPURI, OLIVINA/PERIDOT, ONIXURI, OPALE, TURMALINE, BERILE,CUARTURI (CRISTAL DE STANCA, CITRIN, CUART ROZ, CUART FUMURIU, AMETIST, OCHI DE TIGRU, JASP, CALCEDONIA, CARNEOL) si multe altele...
PIETRE DE NATURA ORGANICA: SIDEF, PERLA, CHIHLIMBAR, CORAL TECTITE: MOLDAVIT, OBSIDIAN
ROCI: GRANIT, PEGMATIT, MARMURA, UNAKIT, OBSIDIAN.
Armonizarea fiintei cu cristalele
Arta armonizarii cu un cristal, cu noi însine, cu o alta persoana sau cu oricare alt aspect ale existentei este una dintre cele mai valoroase capacitati cu care poate fi înzestrat omul. Armonizarea reprezinta capacitatea de a calma mentalul si de a deveni atât de linistit încât psihicul sa poata percepe adevarul. Deprinzând arta armonizarii nu ne vom dezvolta doar sensibilitatea necesara pentru a obtine informatii valoroase despre noi însine, dar ne vom antrena si mintea pentru a comunica la un nivel mult mai subtil, cu forme de viata diferite. Când cineva se armonizeaza cu un cristal, acesta devine o oglinda care reflecta lumina din interior, înapoi în constiinta.

Meditatia, vizualizarea, exercitiile fizice, yoga, rugaciunea sau tehnicile personale pot fi folosite pentru a calma mintea si pentru a dobândi astfel o perceptie clara. Oricare ar fi modalitatea utilizata, rezultatul vorbeste de la sine: o mare capacitate de autocontrol, pace launtrica marita, conectarea personala la sursele adevarului si posibilitatea de a avea acces la ca acesta este un mesaj de la dumneavoastra catre dumneavoastra, amplificat si trimis prin cristal cu foarte multa iubire. Astfel este posibil sa întelegeti multe lucruri care, înainte, pareau de neînteles, sa va cunosteti la nivele mai profunde si sa aveti acces la noi surse de energie si forta interioara.

Încercati sa cunoasteti fiecare cristal, fiecare piatra tamaduitoare si sa învatati secretele lor unice. Ele pot fi diferite pentru dumneavoastra în comparatie cu alte persoane, întrucât cristalele se armonizeaza cu fiecare si îi servesc în moduri diferite. Ajutându-va pietrele în realizarea sarcinii lor, dumneavoastra le ajutati de asemenea sa-si împlineasca destinul superior. Este, de aceea, necesar ca oamenii sa extraga pietrele din interiorul pamântului pentru ca ele sa vada lumina soarelui si sa ne arate frumusetea si culoarea lor speciala. Drept multumire pentru acest lucru, pietrele devin unelte pentru întretinerea sanatatii si pentru vindecarea noastra. Lucrând consecvent în domeniul mineral, veti învata cum sa va exprimati cel mai bine lumina interioara, ajutând cristalele sa si-o exprime si ele pe a lor. Ne aflam aici pentru a ne ajuta unii pe altii, pentru ca astfel fiecare sa poata evolua si lucra într-o perfecta armonie pentru a crea o lume mai buna.
Facând parte din aceeasi „familie” cu aromoterapia, meloterapia, reflexoterapia sau presopunctura, cristaloterapia se foloseste de pietre pretioase si semipretioase cu puteri binefacatoare (datorita fluxului energetic ce le strabate) pentru a stimula puterea naturala de vindecare a omului. Cristalele au puterea de a concentra si dirija fluxurile energetice care ne patrund prin corp DESPRE CRISTALOTERAPIE
Cristaloterapia a devenit, alaturi de alte metode alternative de mentinere a sanatatii, o practica destul de raspandita in adeptii altor metode de vindecare.
Cristaloterapia nu este neapatat o practica sofisticata, ci va puteti bucura de efectele binefacatoare ale cristalelor asupra organismului dv. din exterior in interior chiar si prin metode mult mai accesibile.
1. MASAJ, REFLEXOTERAPIE, PRESOPUNCTURA Cu aceste cristale (recomandate sunt discurile si pietrele rulate) puteti face: * masaj in zonele dureroase (ceafa, frunte, genunchi, spate etc). Pentru aceasta nu e nevoie de pregatire de specialitate, ci doar de o cunoastere a propriului organism, ca sa actionati prin masaj local ori de cate ori simtiti nevoia. * reflexoterapie si presopunctura in punctele specifice acestor doua terapii. Aveti nevoie de o minima initiere in aceste domenii, pentru a cunoaste zonele reflexogene din corp, pentru a actiona asupra punctelor care corepund anumitor afectiuni. Exista zeci de carti despre aceste domenii, pentru a aplica terapiile la domiciliu.
I. 2. RELAXARE CU CRISTALE Nu trebuie sa fiti un expert in folosirea cristalelor pentru a beneficia de efectele cristalelor prin simpla lor asezare in diverse locuri pe corpul dv. Oricand va permiteti o clipa de ragaz - inainte de a adormi, cand va uitati la televizor, intins in pat, cand faceti un tratament cosmetic, cand cititi - amintiti-va de cristalele dv. Senzatia de revigorare si relaxare se va instala imediat, noptile vor fi calme, somnul linistit, cu vise, si, in timp, starea de sanatate va cunoaste ameliorari simtitoare. Ca sa nu mai amintim si de protectia pe care cristalele vi-o confera cat timp le aveti prin preajma!
CURATAREA SI PURIFICAREA: Spalati pietrele cu apa rece sau clada inainte de utilizare.
INCARCAREA SI PROGRAMAREA: Inainte de a le aseza pe locurile respective, ganditi-va la efectele pe care doriti sa vi le confere, eventual verbalizati scopul sub forma: ochii mei se vor linisti, stresul dispare, inima se calmeaza etc.
ASEZAREA IN LOCURILE POTRIVITE: Asezati aceste pietre (reci sau calde, depinde cum simtiti nevoia) in locurile cu probleme, in zona organelor bolnave, pe ochi, pe gat, pe piept, pe chakre, pe frunte, pe ceafa, pe spate, pe plexul solar etc. Pentru a le incalzi, lasati-le cateva minute in apa fierbinte, iar pentru a le raci - in apa rece.
TERAPIA PROPRIU-ZISA: Ramaneti relaxat cel putin 30 de minute in aceasta stare de bine pe care cristalele o ofera. Repetati ori de cate ori simtiti nevoia. Puteti combina cu meloterapie sau aromoterapie (aceasta din urma, insa, nu trebuie aplicata la intamplare, ci alegand cu atentie aromele pentru scopul urmarit).
PASTRAREA STARII DE BINE: La final, puteti pastra cristalele langa pat, sub pat, sub perna, pentru ca ele continua sa va ajute prin energiile benefice pe care le degaja in mediul inconjurator.
RECUNOSTINTA SI ATITUDINEA POZITIVA: Dupa mica dv. terapie de acasa, multumiti in gand cristalelor, bucurati-va de starea de bine pe care tocmai ati primit-o, asezati-le intr-un loc de cinste, nu le ignorati, purificati-le, reincarcati-le, tratati-le cu respect si iubire. Gandul bun transmis catre pietre, precum si increderea absoluta in ajutorul lor, influenteaza vindecarea mai mult decat orice terapie!
3. CRISTALOTERAPIA DE CONTACT Este o forma de terapie ce se bazeaza pe pastrarea unuia sau mai multor cristale asupra dv. permanent, sub forma de bijuterie sau talisman. In timp, energia cristalului va face corp comun cu dv. si va va ameliora starea generala pe toate planurile. Fiecare cristale detine o serie de efecte tamaduitoare asupra corpului fizic. Prin cristaloterapie aplicata permanent sau ocazional transmiteti organelor bolnave un plus de energie care in timp va echilibra functionarea acestora. Cititi informatii despre cristale pentru a alege pietrele cu efecte asupra anumitor boli, zone, organe, afectiuni, dezechilibre fizice sau psihice.
4. CRISTALOTERAPIA PE CHAKRE Chakrele sunt centre principale de energie asezate pe corp, din crestet pana la baza coloanei vertebrale. Reprezentarea lor e cea a unor bulgari masivi de energie asezati in aceste 7 puncte cheie (exista si chakre secundare, totusi), care interactioneaza cu corpul fizic. Chakrele sunt punctele de legatura ale aurei cu corpul. Chakra, in sanscrita, inseamna roata. Fiecare chatra este legata de un canal de energie si formeaza o retea, un sistem unitar care controleaza starile organismului uman. De buna functionare a tuturor chakrelor (echilibrare, aliniere) sau de dezechibrul unora dintre ele (functionarea deficitara, functionarea in exces sau funtionarea defectuoasa) depind, in ansamblu, starea noastra psihica, fizica, mentala. Prin cristaloterapie se poate actiona asupra chakrelor pentru a le echilibra functionarea, si odata cu reglarea activitatii chakrelor, se va regla si activitatea organelor noastre interne. Simptome de functionare anormala a chakrelor: DEFECTUOASA, DEFICITARA: se manifesta prin slabiciune, frica, oboseala, lipsa de vitalitate si forta, lipsa de incredere, blocaje.
Exista multe moduri în care cristalele si pietrele pot fi utilizate pentru vindecarea si elevarea constiintei. Ele vor actiona chiar daca dumneavoastra nu credeti ca ele actioneaza. Prin simplul fapt ca le aveti în preajma ele aduc mai multa frumusete si lumina. Daca cristalele se afla pe o haina, pe o masa sau pe un pat, ele vor încarca automat acel loc cu energie, la fel cum procedeaza un ionizator negativ. Daca într-o camera a avut loc o cearta, un cristal poate fi plasat în acea zona pentru a purifica ambianta subtila si pentru a aduce pacea. Cristalul trebuie doar sa fie prezent pentru a aduce mai multa lumina si energie benefica mediului. Pe masura ce lumina se reflecta prin si de la cristal, se creeaza energia necesara neutralizarii oricaror vibratii negative si care eleveaza frecventa generata, inducând o stare de armonie superioara. Daca cineva nu si-a dezvoltat suficient sensibilitatea necesara pentru a simti energiile binefacatoare ale cristalului, efectul energiilor lui va fi totusi înregistrat iar mintea subcostienta va raspunde. Simpla prezenta a cristalelor într-un mediu actioneaza ca o sugestie subliminala, transmitând constiintei dumneavoastra ca perfectiunea este posibila. Cristalul dovedeste simturilor fizice ca este normal ca el sa fie dar, frumos, focalizat si sa radieze lumina. Daca hranim aceste seminte pe care le-am plantat în subconstient, ele vor creste, înflori si da roade. De aceea, este bine sa oferim în dar cristale chiar si acelora care nu sunt treziti sau nu sunt constienti de proprietatile lor vindecatoare—pentru a beneficia de acestea.


 
 
Descoperiti Universul Cristalelor alaturi de Carmen Perta
pentru informatii cristale
0756036753
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu