luni, 26 ianuarie 2015

Ulei esential de Lamaie. proprietati magice. indicatii si moduri de utilizare.


 
 
 
Uleiul esențial de lămâie are o aromă de lămâie intensă, proaspătă, purificatoare, care înviorează și ridică dispoziția. Se compune în proporție de 68% din „d-limonene”, o substanță cu efect puternic antioxidant. În apă este minunat de înviorător și poate acționa pozitiv asupra pielii. Poate alunga și dăunătorii plantelor.

Face parte din familia Rutaceae (lămâia)

Plantă originară din California, Italia.

Metodă de extracţie: presare la rece din coajă. Pentru a produce 1 kg de ulei, este nevoie de 3000 de lămâi.

Ajută: căile respiratorii, vasele de sânge, pielea, căile urinare, sistemul imunitar, concentrarea, sistemul circulator, digestia, leucocitele.

 

Influențe: 

Limpezește mintea și gândurile, datorită parfumului său revigorant, care emană căldură și insuflă optimism. Cercetători universitari din Japonia au descoperit că vaporizarea anumitor miresme/arome la birou îmbunătăţesc puterea de concentrare și limpezimea în gândire. Parfumul de lămâie vaporizat într-un asemenea mediu a dus la o scădere cu 54% a erorilor făcute, iasomia - cu 33% mai puţine greșeli, lavanda - 20% mai puţine greșeli. Vaporizarea unor arome pe durata unor teste a dus la creșterea cu 50% a rezultatelor obţinute. În urma unui studiu din 1995, efectuat de Universitatea Mie, s-a descoperit că aromele de citrice întăresc imunitatea, determină o stare de relaxare și reduc depresia.Deschide chakra inimii si a gatului. Reda bucuria si speranta, limpezeste mintea.

Proprietăți, indicații și mod de aplicare: 

Proprietati: uleiul esential de lamaie este o sursa de vitamine si minerale mai mare ca orice alt aliment, are capacitatea de a curata toxinele din orice parte a corpului. Asta include parul, scalpul, sistemul digestiv, rinichii, etc. Are efect antitumoral, antifungic, antibacterian, antiviral, astringent, anti-inflamator, imunostimulant, diuretic, digestiv, expectorant, calmant.

Indicatii:probleme ale parului, acnee, seboree, probleme ale pielii, boli infectioase,  tulburari de memorie, guta, pentru detoxifierea ficatului si a rinichilor, infectii ale tractului urinar, paraziti, varice, anxietate, insomnie. 

Aplicare: se dilueaza 1 picatura ulei esential cu 1 picatura ulei vegetal

1.   se aplică 2-4 picături local

2.   în punctele chakra/Vita Flex

3.   inhalare directă

4.   difuzare

5.   o picatura pe o lingurita de miere, ca supliment alimentar

6.   util pentru curatarea si dezinfectarea suprafetelor si a obiectelor casnice.

7.   ca parfum de haine

8.    pentru a tine insectele la distanta

Atenționări: A se evita aplicarea pe pielea care va fi expusă la soare sau raze UV în următoarele 12 ore.

Istoric: 

Studii de cercetare efectuate de dr. Jean Valnet au demonstrat că uleiul de lămâie volatizat poate ucide bacteriile de meningococcus în 15 minute, bacilii de febră tifoidă, într-o oră, Staphylococcus aureus, în două ore, iar bacteriile Pneumococcus, în trei ore. Chiar și o soluţie de 0.2%) de ulei de lămâie poate ucide bacteriile de difterie în 20 minute și poate inactiva bacteriile de tuberculoză. Uleiul de lămâie se folosește foarte mult în îngrijirea pielii, pentru a curăţa pielea și a combate acnea. Prin studiile efectuate de Komori et al., 1995, lămâia s-a dovedit a fi un bun antidepresiv. 

Ingrediente: 

  • Limonen (59-73%)
  • Gamma-terpinen (6-12%)
  • Alfa-pinen (1,5-3%)
  • Sabinen (1,5-3%)

ORAC:660 μTE/100g

Ulei esențial de lămâie (Citrus limon) Young Living Therapeutic Grade™.
 
 

 

Ulei esential Menta Piperata. Proprietati magice! indicatii si moduri de utilizare.


 
 
 
 
Peppermint Essential Oil are o aromă proaspătă, purificatoare, de mentă. Ca una dintre cele mai vechi și mai larg recunoscute ierburi, cu acțiune de calmare asupra sistemului digestiv, contribuie la buna funcționare a digestiei. Medicul Jean Valnet a studiat efectul mentei asupra ficatului și căilor respiratorii. Alte cercetări științifice descriu importanța pe care o are menta prin inhalare în ameliorarea simțului gustului și al mirosului. Dr. William N. Dember de la Universitatea Cincinnati a studiat felul în care menta poate duce la creșterea capacității de concentrare și randamentul de gândire. Medicul Alan Hirsch a dovedit efectul direct al mentei asupra centrului sațietății din creier (care declanșează senzația de sațietate după masă).

Face parte din familia Lamiaceae sau Labiatae (menta)

Plantă originară din America de Nord, zona mediteraneană, Marea Britanie.

Ajută: căile respiratorii, pielea, ficatul, musculatura , oasele, nervii, digestia.

Parfumul său are efect purificator și stimulant asupra conștientului uman. Dr. William N. Dember de la Universitatea din Cincinnati a descoperit că inhalarea uleiului de mentă crește cu 28% puterea de concentrare. Dr. Alan Hirsch a studiat menta și a descoperit că are puterea de a stimula centrul sațietății situat la nivelul creierului (nucleul ventromedial al hipotalamusului) în scopul de a „tăia” pofta de mâncare. Atunci când este inhalat, îmbunătățește / restabilește simțul gustativ prin stimularea nervului trigeminal. Cercetători de la Universitatea Kiel au descoperit că menta blochează durerile de cap, în cadrul unii studiu. Parfumul este proaspăt şi răcoritor. Purifică și mărește armonizarea cu sufletul, crește capacitatea intuitivă. Se reduc fricile legate de mișcare(călărit, schi, zbor). Elimină teama de necunoscut, calmează și răcorește mintea. Ajută cand avem o rezistență în a învata ceva nou sau când trebuie să ne schimbăm direcția în viață. Influențează chakra bazală, sacrală, a plexului solar și a gâtului. Îi corespunde culoarea verde și violet.

Proprietăți, indicații și mod de aplicare: 

Proprietăți: anti-inflamator, antitumoral, antiparazitic, antibacterian, antiviral, antifungic, stimulant al vezicii biliare, stimulant digestiv, calmează durerea, reduce apetitul, dizolvă pietrele la fiere, afrodiziac, creşte concentrarea şi capacitatea de atenţie.

Indicații: reumatism, artrită, infecții ale căilor respiratorii (pneumonie, tuberculoză, astm, etc.), obezitate, infecții virale (Herpes simplex, herpes zoster, herpes bucal, HPV, etc.), infecții fungice/Candida, probleme digestive, flatulenţă, dureri de cap, sinuzită, greață, probleme dermatologice (piele care te „mănâncă”, varice, eczeme, psoriazis, dermatite, râie), scolioză/lumbago/dureri de spate.

Aplicare: se diluează 1 parte ulei esential cu 1 parte ulei vegetal

1.     se aplică 2-4 picături local

2.     punctele reflexogene, pe chakre

3.     inhalare directă

4.     difuzare

     se ia ca supliment alimentar
 
 
 


6.     pentru a mări puterea de concentrare, atenţia, capacitatea de reacţie și memoria, puneți 1-2 picături pe limbă.

7.     inhalați de 5-10 ori pe zi, pentru a „ține în frâu” pofta de mâncare.

8.     se poate pune o picătura şi pe o linguriţă de miere.

9.     adăugat în mâncare ca supliment nutritiv, în lapte de soia, de orez, de ovăz (se diluează o picătură de ulei esențial de mentă în aproximativ 120 ml lichid).

Atenționări: A se evita contactul cu ochii, membranele mucoase, pielea sensibilă sau arsurile ori rănile recente. 

Istoric: 

Renumit ca fiind unul din elementele din compoziția „Oțetului de la Marsilia” sau „Oțetul celor 4 hoți”, folosit de jefuitorii de morminte pentru a se proteja în timpul ciumei din secolul al XV-lea. Un stimulant digestiv foarte apreciat, dr. Jean Valnet folosea menta în tratarea afecțiunilor hepatice și a celor respiratorii.

Menta a fost folosită în civilizaţiile antice ca parfum, pentru a alina durerile de cap şi deranjamentele stomacale. Este un ulei ce merită să îl ai cu tine permanent, alături de lavandă.

Ingrediente: 

  • Menthol (34-44%)
  • Menthone (12-20%)
  • Menthofurane (4-9%)
  • 1.8 Cineol (Eucalyptol) (2-5%)
  • Pulegone (2-5%)
  • Acetat de menthyl (4-10%)

ORAC: 37,300 µTE/100g

Ulei esențial de mentă (Mentha piperita) Young Living Therapeutic Grade™.



 

Esti ceea ce mananci! ~`Torturi si prajituri de casa`~ va recomanda sa incercati reteta -> Tort de cacao sau ciocolata


 
 
 
Blatul: 7 oua mari, 150 g zahar, 120 g faina, 20 g cacao, 15 ml rom.

Crema: 3 oua, 3 linguri apa, 50 g cacao sau 100 g ciocolata de menaj, 150-200 g zahar, 250 g unt, un plic zahar vanilat.

Siropul: 200 ml apa, 50 ml rom, 50-100 g zahar.

Pentru ornat: 500 ml smantana dulce (minim 30-32 % grasime), 200 g zahar pudra

Pentru blat se separa albusurile de galbenusuri, spargand fiecare ou pe o farfurioara si apoi desertand albusurile in vasul in care se vor bate; galbenusurile se desarta toate pe o farfurie. Albusurile se bat spuma, se adauga tot zaharul tos si o lingura de rom (15 ml) si se bat in continuare, pana cand se intareste spuma (sa nu cada de pet el, cand acesta se ridica). Dupa aceea, se pun toate galbenusurile, se bat de 4-5 ori, se adauga toata faina si se amesteca cu telul usor, numai prin rasturnare, de jos in sus, de 9-10 ori. Compozitia se asaza imediat in forma de tort (cratita de 2l), tapetata cu unt si faina (sau folosind foaie de copt decupata dupa farma folosita), care se introduce in cuptorul bine incalzit, la foc mijlociu, cu 30 de min inainte. Se coace 30- 40 min, nedeschizand cuptorul 20 minute; apoi, se mai poate reduce putin focul. Dupa ce s-a copt, blatul se lasa sa stea 3 min in forma, apoi se trece cu cutitul pe marginea lui, se pune platoul deasupra, se rastoarna si imediat blatul se intoarce pe baza. Dupa ce s-a racit se taie in trei foi prin miscare de fierastrau.

Pentru sirop, apa se fierbe 2-3 clocote impreuna cu zaharul. Dupa ce s-a racit se apauga romul.

Intr-un lighenas smaltuit de 2-3 l se freaca ouale cu zaharul, 1-2 min, se dilueaza cu apa si se bat 10 min  cu telul inoxidabil in forma de para, deasupra unui vas cu apa clocotita pe care sa-l acopere ca un capac (nivelul apei din vas trebuie sa fie 2-3 cm sub lighenas ). Cand se ia de pe foc, se adauga imediat cacaoa, neaparat cernuta prin sita de sarma inoxidabila, sau ciocolata, rasa prin razatoarea cu gauri mari si vanilia; se amesteca bine cu telul , pana cand compozitia se omogenizeaza perfect, apoi se raceste pe un vas cu apa rece, pana cand ajunge la temperature degetului (potrivita). Dupa aceea se adauga la marginea cremei jumatate din cantitatea de unt moale si se bat cu telul in forma de para numai in unt, pana cand acesta se faramiteaza bine si treptat toata crema adera la el. Se pune si restul de unt la fel, amestecand cu telul circular sau cu mixerul pana cand toata crema se incorporeaza in unt si se omogenizeaza, capatant un aspect de alifie. Pentru aroma se pune vanilia.

Smantana tinuta la rece 2-3 ore se desarta intr-un lighenas si se bate cu mixerul la viteza mare. Dupa 5 minute se adauga zaharul pudra si se continua mixarea pana cand smantana devine densa si isi mareste volumul.

Cu o lingura se insiropeaza toate trei foile de pandispan. Se aseaza pe platou prima foaie de , se unge cu 1/3 din crema, apoi se pune foaia din mijloc care se unge cu ½ din crema ramasa si deasupra se aseaza foaia care a fost la baza blatului si care este mai dreapta. Tortul se unge lateral si deasupra cu restul de crema si se orneaza cu frisca folosind posul . Se lasa la rece 2-3 ore ca sa se intareasca crema apoi se serveste.

 

Tips:

- cu cat cacaoa sau ciocolata de menaj  este mai neagra cu atat crema este mai inchisa la culoare

- in funtie de marimea disponibila a tavii puteti reduce sau dubla cantitatile din reteta

- pentru ornare puteti folosi diverse bilute colorate, ciocolata razuita, cocos, figurine din martipan

- pentru a colora frisca, folositi coloranti naturali pe care sa-i adaugati in smantana dulce lichida

- folositi-va imaginatia pentru ornat, schimband formele ce le utilizati la pos

- amintiti-va sa scrieti un mesaj pe tort in functie de eveniment

 

Pofta buna!

Astept intrebarile si sugestiile voastre la rubrica de  comentarii. Orice parere poate fi constructiva.
 
 




 
 




 
 
 




 
 








 
 












 
 


  comenzi torturi si prajituri de casa (jud. Cluj)
Bodocan Adriana
 0760258601
Tamas Alina Adriana
alyna_bod@yahoo.com
 0760258620 

sâmbătă, 24 ianuarie 2015

Cristale - Om - Univers

 


Se poate spune despre cristale ca reprezinta ADN-ul Terrei, amprenta chimica a evolutiei, depozite care contin datele transformarilor planetei de-a lungul erelor geologice. S-ar putea spune ca însasi istoria planetei este continuta în acestea. Anumite cristale s-au nascut la presiuni enorme, altele au aparut în cavitati subterane de mare adâncime (geode), unele s-au dezvoltat în straturi succesive, iar altele s-au format picatura cu picatura. Indiferent de felul în care s-au format, prin structura lor cristalina, ele pot absorbi, conserva, concentra si emite energie, mai ales în spectrul frecventelor electromagnetice.

Ce sunt cristalele din punct de vedere fizic si ezoteric ?
 
      Asemenea oricarui aspect al materiei, cristalele sunt compuse din particule foarte mici: atomii. Aceste elemente care compun planul fizic sunt compuse la rândul lor din particule si mai mici: protonii si electronii. Daca examinam foarte atent aceste unitati fundamentale, descoperim ca ele nu sunt materie, ci vibratii subtile, fiecare dintre ele fiind racordata la energia macrocosmica. Întreaga lume fizica a fost creata datorita diferitelor variatiuni si combinari între atomi; modul în care atomii se unesc cu alti atomi determina tipul moleculelor care se vor forma si substantele ce vor rezulta. În cazul formarii structurilor cristaline (de exemplu cuartul transparent) atomii se aranjeaza într-o perfecta armonie si unitate—de parca si-ar fi dat mâinile si s-ar fi aranjat de la sine într-un puzzle. Aceasta integritate se manifesta si la nivel molecular în masura în care toate moleculele vibreaza pe aceeasi frecventa. Aceasta microstructura sau retea determina proprietatile fizice ale cristalului: forma exterioara, duritatea, dispunerea planurilor, tipul de fracturare, greutatea specifica si proprietatile sale optice.

Lumea cristalelor e compusa din sapte familii. Fiecare familie are propria sa structura geometrica, similaritate moleculara si „descendenta" de cristale formate pe baza retelei geometrice comune. Cristalele individuale prezinta aceeasi structura pe care o regasim la nivel molecular sau în desenul geometric cosmic. Fiecare sistem cristalin are propria axa imaginara de rotatie si propriul unghi de intersectie cu axa. Lungimile axelor si unghiurile dintre ele definesc forma cristalului. Cele sapte specii întâlnite în lumea cristalelor sunt: sistemul izometric (cubic, precum fluoritul), tetragonal (cu patru fete, asemenea vulfenitului), hexagonal (cu sase fete, smaraldul), trigonal (cu trei fete, turmalinul), ortorombic (cu forma rombica, topazul), monoclinic (cu o singura înclinatie, azuritul) si triclinic (cu trei înclinatii, turcoazul).

Aceste sapte categorii cristaline primare sunt prototipuri natural la nivelul întregului Univers, care se manifesta în planul terestru prin intermediul lumii cristalelor. Modul ordonat în care atomii se aranjeaza în cadrul unei structuri cristaline oarecare este factorul care face ca aceste forme materiale sa fie întregi si complete în ele însele. Fiecare unitate individuala de energie se racordeaza la energia macrocosmica si se uneste apoi armonios cu atomii vecini de acelasi fel pentru a crea o forma de materie deosebit de pura. Aceasta manifestare fizica de unitate vibreaza la unison cu armonia cosmica care a creat-o. Pe parcursul acestui proces pot fi vazute forme perfecte, culori stralucitoare si irizatii puternice de lumina. Prin intermediul portiunii de la vârf, cristalul pune în legatura si racordeaza fiecare molecula, atom, proton, neutron si electron la sursa universala de energie infinita. Cristalele au capacitatea de a primi, contine, proiecta, emana, reflecta si refracta lumina, cea mai înalta forma de energie cunoscuta în universul fizic. Când cristalele, asemenea oricarui lucru ce apartine lumii materiale, sunt cercetate în profunzimea structurii lor, devine evident faptul ca toate manifestarile fizice reprezinta vibratiile în diverse game de frecventa ale uneia si aceleiasi esente primare. Când mintea umana îsi largeste orizontul, înglobând astfel realitatea, limitarile mintii sunt depasite si portile în spatele carora se ascund dimensiunile superioare ale existentei se deschid larg. Cristalele ne pot ajuta în acest proces de trezire", aratându-ne si învatându-ne cum sa ne racordam la aceasta esenta care creeaza si contine Universul ca întreg.

Efectele pietrelor/cristalelor asupra noastra:

NE PROTEJEAZA

ABSORB, FILTREAZA, LIMITEAZA, DIMINUEAZA, BLOCHEAZA - energii si influente negative: teama, stress, negativitate, energii negative, depresie, tensiune, furie, pericol, boala, SCOT IN EVIDENTA, TRANSFORMA, CONSTRUIESC, CONSOLIDEAZA - energii pozitive, manifestari benefice, trasaturi pozitive
PURIFICA, ARMONIZEAZA, ENERGIZEAZA, UNIFICA, AMPLIFICA, INDUC- aspecte sau calitati pozitive: curaj, incredere, afectivitate, creativitate, fidelitate, concentrare, bucurie, energie, prietenie, calm CUM NE INFLUENTEAZA CRISTALELE?
Cristalul intervine asupra noastra prin cele 7 forte pe care le contine: 1.UNIVERS- Puterea cristalului este strans legata de energia Soarelui, a Lunii si a Pamantului . Cristalul este un element al acestei planete, deci este in directa conexiune cu universul, devenind astfel puntea de legatura intre om si cosmos.
2.STRUCTURA -Puterea cristalului provine din structura sa interioara.
3.CULOARE- Puterea cristalului isi trage energia din vibratia culorii pe care o are. Fiecare culoare are o anumita energie.
4.ELEMENT CHIMIC- Puterea cristalului depinde de elementul chimic preponderent (Siliciu, Oxigen, Carbon etc).
5.PRELUCRARE-Puterea cristalului depinde de modul in care a fost prelucrat. Forma naturala - slefuita de la natura - contine si cea mai mare energie.
6.TIMP SI LOC-Puterea cristalului creste daca este legat de locuri cu o incarcatura energetica sau spirituala deosebita (Egipt, China, Stonehnge, Varful Omu, muntele Ceahlau, muntele Athos, biserici si manastiri) sau de momente in timp cu un simbolism special (Anul Nou, aniversare, botez, nunta, Luna Plina, Luna Noua, echinoctiu, solstitiu, eclipsa etc)
7.SCOP-Puterea cristalului depinde mult si de felul in care a fost ales, purificat, activat si folosit, punand de acord puterea metafizica a cristalului cu dorintele umane.
Pietrele, cristalele, mineralele pot fi folosite pentru efectele lor curative, protectoare, energizante, magice, dar inainte de a le simti efectul asupra dv., cristalele trebuie purificate. Pietrele au rol protector, energizant, curativ, altele au rolul de a va ajuta in atingerea unor scopuri personale: bani, dragoste, relatii, cariera, afaceri, succes etc. Purtati pietrele alese la dv. permanent, pe lantisor sau intr-o punguta agatata la gat, si va vor incarca de energie pozitiva sau va echilibra nivelul energiilor in organismul dv.
Un cuart de dimensiuni mari, purificat corespunzator, purtat in permanenta la gat, intr-un saculet din material textil natural, sau un cristal care sa protejeze casa, asezat intr-un loc de cinste, unde sa nu aiba acces mainile straine, ii pot incarca cu energie pozitiva pe proprietarii acestuia. Cristalele inmagazineaza in ele nu numai energii nebanuite, atat pozitive cat si negative, cat si o intreaga istorie minerala, menita acum sa ofere omului care isi pune increderea in puterile sale acea farama de eternitate pe care mineralele o ascund in ele.
Superstitiile, mitologia si literatura au fost intotdeauna legate de prezenta cristalelor inca din cele mai vechi timpuri. Nu putine sunt miturile in care inelele misterioase aveau puteri magice. Chiar si magicul glob de cristal al prezicatoarelor este tot o mitificare a puterilor nemarginite ale cristalelor. In mitologia persana, se spunea ca lumea sta pe un gigant safir, caruia i se datoreaza culoarea albastra a cerului. Smaraldele erau candva considerate serpi orbi si li se atribuiau proprietati medicale. Rubinele erau simbol al puterii si al dragostei in Evul Mediu, de aceea adeseori domnitele medievale prezentau cavalerilor lor trofee din pietre pretioase. Multe pietre pretioase au primit insa atribute malefice, asa cum a fost diamantul care se spune ca poate aduce nenorociri celui care il poarta.
Unele pietre au fost atribuite fiecarei luni sau fiecarui semn zodiacal. Obiceiul de atribuire a unei pietre pretioase fiecarei luni a anului provine din secolul I, descris de cele 12 pietre de pe pieptarul lui Aaron, Marele Preot din Israel. In Exodul 28, 15-30 scrie: "In el [pieptar] sa tesi o tesatura de pietre, si anume patru randuri de pietre. In randul intai: un sardonix, un topaz si un smarald, in al doilea rand: un rubin, un safir si un diamant, in al treilea rand: un opal, un agat, un ametist, in al patrulea rand: un crisolit, un onix si un jasp. Clasificarea pietrelor pretioase si semi- pretioase :
PIETRE PRETIOASE sunt doar urmatoarele: DIAMANT, RUBIN, SAFIR, CRISOBERIL, ALEXANDRIT, TOPAZ, SMALARD, ACVAMARIN
PIETRE SEMI-PRETIOASE (GEME): GRANATE, AGATE, JASPURI, OLIVINA/PERIDOT, ONIXURI, OPALE, TURMALINE, BERILE,CUARTURI (CRISTAL DE STANCA, CITRIN, CUART ROZ, CUART FUMURIU, AMETIST, OCHI DE TIGRU, JASP, CALCEDONIA, CARNEOL) si multe altele...
PIETRE DE NATURA ORGANICA: SIDEF, PERLA, CHIHLIMBAR, CORAL TECTITE: MOLDAVIT, OBSIDIAN
ROCI: GRANIT, PEGMATIT, MARMURA, UNAKIT, OBSIDIAN.
Armonizarea fiintei cu cristalele
Arta armonizarii cu un cristal, cu noi însine, cu o alta persoana sau cu oricare alt aspect ale existentei este una dintre cele mai valoroase capacitati cu care poate fi înzestrat omul. Armonizarea reprezinta capacitatea de a calma mentalul si de a deveni atât de linistit încât psihicul sa poata percepe adevarul. Deprinzând arta armonizarii nu ne vom dezvolta doar sensibilitatea necesara pentru a obtine informatii valoroase despre noi însine, dar ne vom antrena si mintea pentru a comunica la un nivel mult mai subtil, cu forme de viata diferite. Când cineva se armonizeaza cu un cristal, acesta devine o oglinda care reflecta lumina din interior, înapoi în constiinta.

Meditatia, vizualizarea, exercitiile fizice, yoga, rugaciunea sau tehnicile personale pot fi folosite pentru a calma mintea si pentru a dobândi astfel o perceptie clara. Oricare ar fi modalitatea utilizata, rezultatul vorbeste de la sine: o mare capacitate de autocontrol, pace launtrica marita, conectarea personala la sursele adevarului si posibilitatea de a avea acces la ca acesta este un mesaj de la dumneavoastra catre dumneavoastra, amplificat si trimis prin cristal cu foarte multa iubire. Astfel este posibil sa întelegeti multe lucruri care, înainte, pareau de neînteles, sa va cunosteti la nivele mai profunde si sa aveti acces la noi surse de energie si forta interioara.

Încercati sa cunoasteti fiecare cristal, fiecare piatra tamaduitoare si sa învatati secretele lor unice. Ele pot fi diferite pentru dumneavoastra în comparatie cu alte persoane, întrucât cristalele se armonizeaza cu fiecare si îi servesc în moduri diferite. Ajutându-va pietrele în realizarea sarcinii lor, dumneavoastra le ajutati de asemenea sa-si împlineasca destinul superior. Este, de aceea, necesar ca oamenii sa extraga pietrele din interiorul pamântului pentru ca ele sa vada lumina soarelui si sa ne arate frumusetea si culoarea lor speciala. Drept multumire pentru acest lucru, pietrele devin unelte pentru întretinerea sanatatii si pentru vindecarea noastra. Lucrând consecvent în domeniul mineral, veti învata cum sa va exprimati cel mai bine lumina interioara, ajutând cristalele sa si-o exprime si ele pe a lor. Ne aflam aici pentru a ne ajuta unii pe altii, pentru ca astfel fiecare sa poata evolua si lucra într-o perfecta armonie pentru a crea o lume mai buna.
Facând parte din aceeasi „familie” cu aromoterapia, meloterapia, reflexoterapia sau presopunctura, cristaloterapia se foloseste de pietre pretioase si semipretioase cu puteri binefacatoare (datorita fluxului energetic ce le strabate) pentru a stimula puterea naturala de vindecare a omului. Cristalele au puterea de a concentra si dirija fluxurile energetice care ne patrund prin corp DESPRE CRISTALOTERAPIE
Cristaloterapia a devenit, alaturi de alte metode alternative de mentinere a sanatatii, o practica destul de raspandita in adeptii altor metode de vindecare.
Cristaloterapia nu este neapatat o practica sofisticata, ci va puteti bucura de efectele binefacatoare ale cristalelor asupra organismului dv. din exterior in interior chiar si prin metode mult mai accesibile.
1. MASAJ, REFLEXOTERAPIE, PRESOPUNCTURA Cu aceste cristale (recomandate sunt discurile si pietrele rulate) puteti face: * masaj in zonele dureroase (ceafa, frunte, genunchi, spate etc). Pentru aceasta nu e nevoie de pregatire de specialitate, ci doar de o cunoastere a propriului organism, ca sa actionati prin masaj local ori de cate ori simtiti nevoia. * reflexoterapie si presopunctura in punctele specifice acestor doua terapii. Aveti nevoie de o minima initiere in aceste domenii, pentru a cunoaste zonele reflexogene din corp, pentru a actiona asupra punctelor care corepund anumitor afectiuni. Exista zeci de carti despre aceste domenii, pentru a aplica terapiile la domiciliu.
I. 2. RELAXARE CU CRISTALE Nu trebuie sa fiti un expert in folosirea cristalelor pentru a beneficia de efectele cristalelor prin simpla lor asezare in diverse locuri pe corpul dv. Oricand va permiteti o clipa de ragaz - inainte de a adormi, cand va uitati la televizor, intins in pat, cand faceti un tratament cosmetic, cand cititi - amintiti-va de cristalele dv. Senzatia de revigorare si relaxare se va instala imediat, noptile vor fi calme, somnul linistit, cu vise, si, in timp, starea de sanatate va cunoaste ameliorari simtitoare. Ca sa nu mai amintim si de protectia pe care cristalele vi-o confera cat timp le aveti prin preajma!
CURATAREA SI PURIFICAREA: Spalati pietrele cu apa rece sau clada inainte de utilizare.
INCARCAREA SI PROGRAMAREA: Inainte de a le aseza pe locurile respective, ganditi-va la efectele pe care doriti sa vi le confere, eventual verbalizati scopul sub forma: ochii mei se vor linisti, stresul dispare, inima se calmeaza etc.
ASEZAREA IN LOCURILE POTRIVITE: Asezati aceste pietre (reci sau calde, depinde cum simtiti nevoia) in locurile cu probleme, in zona organelor bolnave, pe ochi, pe gat, pe piept, pe chakre, pe frunte, pe ceafa, pe spate, pe plexul solar etc. Pentru a le incalzi, lasati-le cateva minute in apa fierbinte, iar pentru a le raci - in apa rece.
TERAPIA PROPRIU-ZISA: Ramaneti relaxat cel putin 30 de minute in aceasta stare de bine pe care cristalele o ofera. Repetati ori de cate ori simtiti nevoia. Puteti combina cu meloterapie sau aromoterapie (aceasta din urma, insa, nu trebuie aplicata la intamplare, ci alegand cu atentie aromele pentru scopul urmarit).
PASTRAREA STARII DE BINE: La final, puteti pastra cristalele langa pat, sub pat, sub perna, pentru ca ele continua sa va ajute prin energiile benefice pe care le degaja in mediul inconjurator.
RECUNOSTINTA SI ATITUDINEA POZITIVA: Dupa mica dv. terapie de acasa, multumiti in gand cristalelor, bucurati-va de starea de bine pe care tocmai ati primit-o, asezati-le intr-un loc de cinste, nu le ignorati, purificati-le, reincarcati-le, tratati-le cu respect si iubire. Gandul bun transmis catre pietre, precum si increderea absoluta in ajutorul lor, influenteaza vindecarea mai mult decat orice terapie!
3. CRISTALOTERAPIA DE CONTACT Este o forma de terapie ce se bazeaza pe pastrarea unuia sau mai multor cristale asupra dv. permanent, sub forma de bijuterie sau talisman. In timp, energia cristalului va face corp comun cu dv. si va va ameliora starea generala pe toate planurile. Fiecare cristale detine o serie de efecte tamaduitoare asupra corpului fizic. Prin cristaloterapie aplicata permanent sau ocazional transmiteti organelor bolnave un plus de energie care in timp va echilibra functionarea acestora. Cititi informatii despre cristale pentru a alege pietrele cu efecte asupra anumitor boli, zone, organe, afectiuni, dezechilibre fizice sau psihice.
4. CRISTALOTERAPIA PE CHAKRE Chakrele sunt centre principale de energie asezate pe corp, din crestet pana la baza coloanei vertebrale. Reprezentarea lor e cea a unor bulgari masivi de energie asezati in aceste 7 puncte cheie (exista si chakre secundare, totusi), care interactioneaza cu corpul fizic. Chakrele sunt punctele de legatura ale aurei cu corpul. Chakra, in sanscrita, inseamna roata. Fiecare chatra este legata de un canal de energie si formeaza o retea, un sistem unitar care controleaza starile organismului uman. De buna functionare a tuturor chakrelor (echilibrare, aliniere) sau de dezechibrul unora dintre ele (functionarea deficitara, functionarea in exces sau funtionarea defectuoasa) depind, in ansamblu, starea noastra psihica, fizica, mentala. Prin cristaloterapie se poate actiona asupra chakrelor pentru a le echilibra functionarea, si odata cu reglarea activitatii chakrelor, se va regla si activitatea organelor noastre interne. Simptome de functionare anormala a chakrelor: DEFECTUOASA, DEFICITARA: se manifesta prin slabiciune, frica, oboseala, lipsa de vitalitate si forta, lipsa de incredere, blocaje.
Exista multe moduri în care cristalele si pietrele pot fi utilizate pentru vindecarea si elevarea constiintei. Ele vor actiona chiar daca dumneavoastra nu credeti ca ele actioneaza. Prin simplul fapt ca le aveti în preajma ele aduc mai multa frumusete si lumina. Daca cristalele se afla pe o haina, pe o masa sau pe un pat, ele vor încarca automat acel loc cu energie, la fel cum procedeaza un ionizator negativ. Daca într-o camera a avut loc o cearta, un cristal poate fi plasat în acea zona pentru a purifica ambianta subtila si pentru a aduce pacea. Cristalul trebuie doar sa fie prezent pentru a aduce mai multa lumina si energie benefica mediului. Pe masura ce lumina se reflecta prin si de la cristal, se creeaza energia necesara neutralizarii oricaror vibratii negative si care eleveaza frecventa generata, inducând o stare de armonie superioara. Daca cineva nu si-a dezvoltat suficient sensibilitatea necesara pentru a simti energiile binefacatoare ale cristalului, efectul energiilor lui va fi totusi înregistrat iar mintea subcostienta va raspunde. Simpla prezenta a cristalelor într-un mediu actioneaza ca o sugestie subliminala, transmitând constiintei dumneavoastra ca perfectiunea este posibila. Cristalul dovedeste simturilor fizice ca este normal ca el sa fie dar, frumos, focalizat si sa radieze lumina. Daca hranim aceste seminte pe care le-am plantat în subconstient, ele vor creste, înflori si da roade. De aceea, este bine sa oferim în dar cristale chiar si acelora care nu sunt treziti sau nu sunt constienti de proprietatile lor vindecatoare—pentru a beneficia de acestea.


 
 
Descoperiti Universul Cristalelor alaturi de Carmen Perta
pentru informatii cristale
0756036753